Studio
za korektivnu YOGU

Pomozite svom telu da se opusti

Terapeutska YOGA


Terapetuska joga je spoj istančanog odnosa joga terapeuta prema pojedincu, učeniku, i njegovim fizičkim i mentalnim obrascima, te tegobama sa kojima se suočava, i Iyengar metoda, uz pomoć kojih joga nije tek puko istezanje već savršen način brzog i efektivnog rada na sebi.


Za detaljnije

Strah je emocija koja je stasavala zajedno sa čovekom. Ali prvobitan strah od prirode, u savremenom trenutku postao je mnogoglava hidra- savremeni čovek strepi od nepoznatog, strepi od budućnosti, od zla, nemaštine, bolesti, iracionalnih stvari. ..Ankcioznost je postala bolest budućnosti, a bogata literatura na ovu temu, stručni saveti, psihološke radionice prepoznaju se kao jedine adrese za pomoć. Međutim, zanimljiva studija koju je radila jedna istraživačka kuća u SAD navodi podatak da među 1000 ispitanika koji redovno vežbaju jogu ne postoji ni jedan podložan depresiji, anksioznosti i psihičkim poremećajima. Objašnjenje leži u činjenici da sem što radi na oblikovanju tela i zdravlju, joga oblikuje i pogled na svet. Vedrina je prva manifestacija joge.

Joga vežbe – put do zdravlja

Meditacija
ćuti, diši, živi


Tihovanje, asketizam, molitva ili meditacija u svojoj osnovi znače jedno – potrebu da se traganjem dođe do smisla. Starci u ruskim manastirima, molitvenici, smatrali su da strogi post treba da bude praćen i ćutanjem radi pročišćenja duše i misli, jogiji u Indiji da meditacija uz pravilno disanje jedino vodi do uranjanja u JA-svet. Prvi su…


Za detaljnije

Aliquam ac dui vel dui vulputate consectetur. Mauris accumsan, massa non consectetur condimentum, diam arcu tristique nibh, nec egestas diam elit at nulla.

Suspendisse potenti. In non lacinia risus, ac tempor ipsum. Phasellus venenatis leo eu semper varius. Maecenas sit amet molestie leo. Morbi vitae urna mauris. Nulla nec tortor vitae eros iaculis hendrerit aliquet non urna. Nulla sit amet vestibulum magna, eget pulvinar libero.

Na sunčanoj strani života

Studio Ana Rado yoga sem što bez svake sumnje jeste jedan od najlepših i najbolje opremljenih studia u gradu, bez dodatnog učitavanja, svakako je, po oceni samih vežbača, i izmaštani kutak u kome neprikosnoveno vladaju mir i radost. Prostrani studio odiše vedrinom i prozračnošću, a pečat ovom malom univerzumu dala je učiteljica Snežana Radojičić koja svakog člana velike družine dočekuje sa osmehom i nesavladivim entuzijazmom. Prostor je u potpunosti prilagođen vežbanju yoge. Pored rekvizita koji su dostupni svakom vežbaču, studio po izboru enterijera liči na pravu malu yoga kuću u kojoj pored velikih i malih statua Bude, pažnju privlače pažljivo odabrani detalji- oslikanih abažuri, retko kamenje, fontane i male zen bašte. Studio Ana Rado yoga autentičan je i u duhu Indije osmišljen prostor u kome je vežbanje zaista mali znak pažnje koji možete priuštiti sebi.

Stazama Iyengara

Ime koje je zadužilo nauku o jogi i sve savremene vežbače svakako je B.K.S. Iyengar. Kroz dugogodišnje iskustvo on je sistematizovao preko dvesta asana i pranayama tehnika, pri čemu je ustanovio anatomske principe na kojima se one zasnivaju. Svaka i najmanja nijansa u položaju tela je bitna, i Iyengar je insisitirao na tome, kako bi se prodrlo do dubokih anatomskih slojeva tela, što Jogu čini izazovnom za inteligenciju, telo i um. Guruji_nov2012 B.K.S IYENGAR B.K.S.Iyengar je razvio terapeutski pristup položajima. Osmislio je metod modifikujući položaje, kako bi ljudi sa zdravstvenim problemima kao i pacijenti sa invaliditetom, iz njih izvukli najveće koristi, tako da je poznat i kao stručnjak u tretiranju kompleksnih medicinskih problema…